Ağız Kokusundan Kurtulmanın En Kolay Yolları!

Silvan Zirve on 6 Şubat 2016 Cumartesi


  • Ağız kokusu insan hayatını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor ve bu durum girdiğimiz ortamları da rahatsız ediyor!
  • Aynı zamanda nefes (ağız) kokusu birçok hastalığı da beraberinde getirebilir veya birçok hastalığın habercisi olabilir, bu nedenden dolayı ağız hastalığı veya ağız kokusu çok önemlidir!
  • Bu hastalıktan veya bu kokudan kurtulmak için, ağız sağlığına önem verilmesi gerekir ve bunun haricinde bazı yiyeceklerden uzak durmak gerekir!
  • Diş Hekimlerinin dediğine göre, çoğu hastalığın habercisi olabileceği hakkında bir tür bilgiler aldık ve bunları sizlerle paylaşmak istiyoruz; Kişinin ruh, beden ve sosyal yönünden olumsuz yönden ciddi anlamda etkileyebilir..
  • Bu sebeplerden dolayı ağız kokusuna neden olan durumları teşhis etmek gerekir ve bir an önce uzmanlar tarafından tedavi edilmek gerekir..
  • Tüm bunların dışında, ağız kokusuna neden olacak yiyecek ve içeceklerden kaçınmakta yarar vardır..
ÜLKEMİZDE HER DÖRT BİREYDEN BİR'İ ;
  • Araştırmalara göre ülkemizden her 4 şahıstan 1'inin ağız kokusu problemleri var ve bu problemleri ortadan kaldırabilmeniz için uzman doktorlar tarafından belirtilmiş önerileri sizlerle paylaşıyoruz..
1.) Ağzınızdaki tüm çürük dişleri, kırık, dolgu ya da köprü-kron sorunları kesinlikle tedavi edilmedir.
2.) Sebze türünden Maydanoz, doğal temizlemede çok etkilidir. Limon kabukları ve kahve taneleri nefes (ağız) kokusunu ciddi anlamda giderir.
3.) Çok yumuşak derecedeki diş fırçası değil de orta sertlikteki diş fırçasını kullanmayı tercih ediniz.
4.) Çinkolu diş macunu veya çinko içeren sakız gibi maddeler ağız kokusunu yok etmeye birebirdir.
5.) Yiyecek artıklarını ve bakteri plaklarını temizlemek için, dişler gün içinde en az 2 sefer iyice fırçalanmalı ve diş ipi kullanılmaya dikkat edilmelidir.
6.) Nefes (ağız) kokusunun sebeplerinden biri de dil bölgesindeki tabakalaşmadır. Bu sebeple dilimizi fırçalamayı alışkanlık haline getirmemiz iyi olacaktır. Dişleri fırçalayarak, nefes kokusunun yüzde yirmi'sinden, dilimizi fırçalamaktan yüzde seksen kurtulmuş oluruz!
7.) Ağız kokusunu (nefes) ortadan kaldırmak için piyasalardan aldığımız gargaraların bir miktarı, içindeki alkol nedeniyle ağız kokusunu ciddi miktarda arttırabilir.
8.) Diş ve diş eti hastalıkları nefes kokusuna sebep olduğundan ağız muayenesi ve diş bakımı için diş hekimleri bol bol ziyaret edilmelidir.
9.) Dolgu, protez, diş köprülerinin aralarına giren besinler kötü kokulara sebep olduğundan ötürü her gece protezleri çıkarmak ve iyice temizlemek gerekir!
10.) Ağız kuruluğunun sonucu ağız kokusu meydana gelebilir, ağız kuruluğunu önlemek için de bol miktarda gün içerisinde su tüketmek en doğrusu olur.. 



0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Popular İçerik

Blog Arşivi