Anasayfa » , , , , » Google'n kendi Mühendisi Uyardı! Onu sakın ama sakın kullanmayın!

Google'n kendi Mühendisi Uyardı! Onu sakın ama sakın kullanmayın!

Silvan Zirve on 6 Şubat 2016 Cumartesi

  • Tasarruf etmek niyetiylr her şeyin en ucuzunu satın alan kullanıcılardan bir şahıs, aldığı USB-C kablosu sebebiyle bilgisayarını yaktı!!

  • Son dönemlerde piyasaya iyice yayılan şarj aletlerinin, bataryaların, şarj kablolarının, hafıza depolama aygıtlarının ve bunlara benzeyen diğer tüm ürünlerin "çakması" yani yan ürünü olarak adlandırabileceğimiz en ucuz (dandik) modellerinin satışı yapılmaya devam ediyor.. Kullanıcı kişilerin orijinal modeli yerine tercih ettikleri bu ucuz ve sıradan ürünler, çok ucuz olmaları sebebiyle milyonlarca şahıs tarafından satın alınmaya devam ediliyor. Bu türden ürünlerin testini yapan ve ürünlerin güvenlik düzeyini ölçen bir Google'n kendi mühendisi, Amazon'dan satın aldığı çakma USB-C kablosuyla maalesef bilgisayarını yaktı!
  • Benson Leung adındaki Google'n kendi mühendisi, Chromebook Pixel 2015 model PC'inde internetten üzerinden satın almış olduğu Surjtech (bu modeli aklınıza kazımanızda kesinlikle fayda var..) markalı USB-C kabloların testini yaparken PC'sinin yandığını bildirdi. Bu tür testlerin, ilerleyen senelerde milyarlarca cihaz tarafından kullanılacak olan USB-C girişinin güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğinden bahseden Benson Leung, bu yaşadığı talihsiz vakanın sonrasında tüm kullanıcıları bir kez daha uyarmış oldu: "Küçük bir tasarruf için hayatınızı tehlikeye sokmayın." diye belirtti!
  • Benson Leung adlı şahsın yaşadığı bu vakada mühendisin Chromebook Pixel'i kullanılamaz hale geldi, fakat mühendisin evine ya da kendisine bir şey olmadı. İçerisinde sıradan telin bulunduğu, basit bir kablo olsa bile bu tür kalitesiz (basit) modeller sorun çıkartabiliyorlar. Tabii ki de en pahalı ürünleri almanızı desteklemiyoruz lakin 50 dolara satılan bir modelin 3 veya 5 dolarlık kopyasını kullanmadan önce 2 değil, 3-4 kere düşünmekte fayda var diye düşünüyoruz.

  • Kaynak: (webtekno)



0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Popular İçerik

Blog Arşivi