Stresten Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Silvan Zirve on 10 Şubat 2016 Çarşamba


Stres insanın içindeki bütün enerjiyi tüketir. Bu nedenle de insanları olumsuz olarak etkiler. Bunun dozunu iyi ayarlamak gerekir. Aksi halde psikolojik şeklinde de ruhsal çöküntü içine girebilirsiniz. Bu tamamıyla yaşantımıza da yansır. İnsanın içini kemiren bu duyguyu azaltmak ve tamamıyla kurtulmak kişinin elindedir. Bizde sizlere gerilimten kurtulmanız için tavsiyelerde bulunmak istiyoruz:

Şu zamanda gerilimsiz bir insana rastlamak zahmetlidir. Gerek paraya duyulan ihtiyaç gerekse işlerin iyi gitmemesi insanları gerilime sürükler. Bunu tetikleyen en büyük olgu kendine güvensizliktir. Memnuniyetsizliktir. Her insan az veya çok gerilimlidir. Fakat biliyorsunuz ki her şeyin azı zarar çoğu zarardır. Bu nedenle dış dünya ile olan bağlantılarınızı kuvvetli hale getirmek istiyorsanız, gerilimten uzak durmalısınız. Hem vücudunizi hem de ruhunuzu yıpratan bu duygudan arınmak için aşağıda yazacağım tavsiyeleri programınızı tavsiye ederim.

Eğer kendinizi patlamaya hazır bir bomba gibi hissediyorsanız, hayatın yükünü taşıyamayacağınızı, zorlandığınızı fark ediyorsanız yetti artık diyorsanız, gerçekten çok dolmuşsunuz. Rahatlamanın en iyi yolu avaz avaz bağırmak olacaktır. Kimsenin sizi duymayacağı bir yere giderek aaaaa diye bağırmanızı haykırmanızı öneririm. İlk başta çığlık atmak zor gelse de birkaç denemeden sonra ne kadar rahatladığınızı anlayacaksınız. İnsanı gerçekten deşarj eden bir duygudur. Ne zaman kendinizi kötü hissederseniz bu teknike müracaat ederek rahatlayabilirsiniz.

Stresinizi yenebilmeniz için Yemenizden içmenize hatta uyku düzeninize bile dikkat etmelisiniz. Özellikle kafein içeren maddeleri bol miktarda tüketmekten uzak durmalısınız. Sizi motive edecek hobiler edinmelisiniz. Şarkı söylemek, müzik dinlemekte insanı rahatlatan duygular arasındadır. Müzigin hayatımızdaki yeri ve önemi ile ilgiliki bilgiler için bu yazıyı okuyun. Bu sayede kafanızdaki olumsuz kanaatler kaybedilerak, yerine hayallere bırakır. Stresinizi minimum seviyeye indirmek istiyorsanız bol bol hayal kurun lüten. Zihninizi boş bırakmayın. Yürüyüş yapın. Bu durum size hem iyi gelecektir hem de formda kalmanızı sağlayacaktır, bundan emin olabilirsiniz..

Hayatı netlikle ertelemeden yaşamalısınız. Hayatı ertelemeden yaşamak isimli makalemizi okuyarak  bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere sahip olabilirsiniz. Çünkü 1 saniye sonra ne olacağımız belli değil. Sinir, gerilim kişiyi hep öfkelendirir. Bu da şahsa zarar verirken çevresini de kırmasına neden olur. Bu yüzden evrene olumlu mesajlar göndererek her şeyin daha iyi olacağına inanmalısınız. Bu sayede huzurunuzda artacaktır. dünyanın en huzlinku on ülkesi nerelerdir, öğrenmek için buraya tıklayın.Size iyi gelen enerjisi yüksek olan dostlarınızla görüşün. Sohbet ettikçe içinizdeki gerilim, mutlu olduğu için kaybedilecaktır. Spor yapmaya, dengeli beslenmeye özel gösterin. Hayatınızı tek düze yaşamak yerine renklendirin Pozitif düşünün, negatif etkilerden uzak durun. Çevrenizde böyle insanlar varsa, kendinizden ya uzaklaştırın veya konuşmayın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Popular İçerik

Blog Arşivi